Medicinski dokazi navode na zaključak da je mališan neutješno plakao između deset minuta i pola sata

Majka, kojoj je vlastito dijete služilo kao “modni detalj”, i njen bivši momak osuđeni su u Velikoj Britaniji na deset godina zatvora zbog postupaka koji su uzrokovali smrt njenog sina Stanleyja Davisa, starog svega tri sedmice.

Roxanne Davis (30) iz Gosporta, na obali Engleske, i njen bivši partner Samuel Davies (24) iz Southamptona, osuđeni 7. decembra u Kraljevskom sudu u Vinchesteru.

Beba stara 24 dana umrla je od posljedica preloma lobanje i izliva krvi u mozak 28. marta 2017. Osim toga, dječačić je imao čak 32 preloma rebara i devet preloma ruku i nogu, koje je zadobio u najmanje tri navrata.

Sudija Jane Miller rekla je da je beba pretrpjela “brutalan” napad u kome su je grubo drmali, a možda i bacali po sobi.

Medicinski dokazi navode na zaključak da je mališan neutješno plakao između deset minuta i pola sata, što znači da su optuženi morali da čuju da nešto nije u redu, jer su živjeli u izuzetno malom stanu. Sudija je, također, rekla da je neko od njih dvoje možda mogao da bude odsutan u trenutku kada su bebi nanijete neke od povreda, ali nikako sve.

Roxanne Davis je plakala na suđenju, a dok su je odvodili u ćeliju vikala je: “On je ubica!”

Sudija je, međutim, rekla da su njene suze “krokodilske” i da je uznemirena zbog sebe, a ne zbog Stanlyja.

“Oduševljeno ste ga prikazivali porodici i prijateljima, ali kad ste bili kod kuće i više nije bio vaš modni detalj, spremno ste ga predavali partneru”, dodala je ona.

Par, koji nije bio vjenčan, ali slučajno nosi isto prezime, testiran je na droge nakon hapšenja i utvrđeno je da su koristili kokain i kanabis.

Iako su znali da je Stanly povrijeđen, nisu obavijestili ljekara, već su pokušali da prikriju povredu i na taj način spriječili da mu se ukaže pomoć.

Izvor: fokus.ba

LEAVE A REPLY