Danas je u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje pretežno vedro.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -6; Sokolac -2; Ivan Sedlo, Livno, Srebrenica 4; Trebinje 6; Grude 7; Jajce, Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg 8; Bugojno, Zvornik 9; Bihać, Neum 11; Sanski Most, Stolac, Tuzla, Zenica 12; Gradačac 13; Bijeljina, Brčko, Doboj, Prijedor 14; Banja Luka 15.

1

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Krajini i na jugozapadu Bosne se očekuje kiša i susnježica. U ostaku dana i u večernjim satima u Bosni sa kišom i susnježicom koja će postepeno prelaziti u snijeg, a u Hercegovini sa kišom. Vjetar slab do umjeren u jutarnjim satima južni i jugoistočni, a u ostatku dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na sjeverozapadu Bosne do 10, a u Hercegovini od 2 do 8, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom koja će preći u susnježicu i snijeg. Padavine uglavnom poslije podne i u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko 0, a dnevna oko 4 °C.

Izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY