Ukoliko imate veću zadnjicu, stigla je dobra vijest za vas.

Naime, istraživanje Univerziteta Oxford pokazalo je da žene koje imaju veće zadnjicu imaju bolju otpornost na hronične bolesti, kao i da su u prosjeku pametnije od onih djevojaka koja imaju manju zadnjicu.

1

Istraživanje je obuhvatilo 16 hiljada žena, a naučnici su došli do zaključaka da žene s velikim zadnjicama imaju niži holesterol i višu razinu Omega 3 masnih kiselina koje pomažu u boljem funkcioniranju mozga te očuvanju njegova zdravlja.

2

Pokretač istraživanja, doktor Konstantinos Manolopoulous, istaknuo je da se sve svodi na raspoređenost masti u tijelu. Osobe kojima je veća razina masti u zadnjici, a manja na trbuhu, rukama i području oko srca su uglavnom zdravije i otpornije na različite bolesti.

3

PEŠKIRI ĆE VAM BITI MEKANI KAO NOVI: Samo ih operite OVIM!

Sigurno ste primjetili kako peškiri nakon nekoliko pranja nemaju više onu mekoću, bez obzira na omekšivač koji koristite. Vjerovali ili ne upravo on i može biti krivac za to, a kako da ispravite grešku pogledajte ispod.

d1

Prije svega peškire perite posebno, ne pretrpavajte mašinu i ne mješajte ih sa drugim vrstama tkanina, jer dijelovi ostalih tkanina mogu oštetiti peškire.

d2

d6

Iako zvuči pomalo čudno, ali za vrijeme pranja peškira koristite što manje omekšivača, jer on sadrži enzime koji će s vremenom na peškirima stvoriti sloj koji podsjeća na vosak i koji će potpuno uništiti moć upijanja tkanine.

d3

I najbitniji dio: Preporučljivo je da peškire perete na najvišim temperaturama i da dva puta uključite program ispiranja, a za vrijeme prvog ispiranja u mašinu uspite pola šolje (125 ml) bijelog destilovanog sirćeta koji će vašim peškirima vratiti mekoću.

d4

Ne brinite za miris jer će se on isprati.

d5

eoma često smo svi ponavljamo grešku i u dilemi smokako očistiti parket, a  da ga pri tome ne uništimo hemikalijama i ne izlažemo porodicu istim. Ovo je pogotovo problem u domovima s malom djecom.

po1

po2

Da biste izbjegli korištenje štetnih proizvoda pokušajte s ovim prirodnim receptima.

po4

-Pomiješajte 1 šolju sirćeta sa 10 kapi eteričnog ulja i očistite parket. Soba će mirisati svježe i čisto i ova kombinacija će dezinfikovat pod.

pa5

-Za vrlo tamne parkete, pomiješajte ¼ šolje ohlađenog crnog čaja sa 1/8 šolje sirćeta i 1 kašiku tečnosti za pranje suđa.

pa6

-Za prirodnu tekućinu za poliranje parketa pomiješajte  ½ šolje soka od limuna, ¾ šolje maslinovog ulja i 3 litre tople vode. Rezultat će vas oduševiti!

pa7

 

 

Izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY