Na društvenim mrežama pojavio se snimak nastao u Brazilu, koji je užasnuo mnoge.

Naime, na snimku je prikazano kako pauci doslovno padaju s neba.

1

Stručnjaci su istakli kako je ova pojava vrlo česta u brazilskoj saveznoj državi Minas Gerais za vrijeme vrućeg i vlažnog vremena. Iako izgleda kao da pauci padaju s neba, oni su zapravo izradili golemu mrežu kako bi što bolje uhvatili plijen.

Pojasnili su kako pauci vrste parawixia bistriata pletu tako finu i delikatnu mrežu da ju je gotovo nemoguće vidjeti golim okom pa se stvara optička iluzija da pauci padaju s neba ili lebde u zraku.

Pogledajte ove nevjerovatne slike:

2

3

4

5

NIKOME NIJE BILO JASNO ZAŠTO JE ZASTOJ NA PUTU, A ONDA SU UGLEDALI OVO ČUDO OD 96 METARA: Ova kolona je svima utjerala strah u kosti (VIDEO)

Vozače u Alberti iznenadio je nevjerovatan prizor na autoputu, kada su ispred sebe ugledali karavan kamiona koji vuku ogroman teret.

2

Dio opreme namjenjen petrohemijskoj industriji ima oko 800 tona i dugačak je 96 metara. Kamioni su ga odvozili u Fort Saskačuen gdje će biti dio petrohemijskog kompleksa.

Kada bude završen, ovaj kompleks će biti viši od ski skakaonice koja je korištena tokom Olimpijskih zimskih igara u Kanadi 1988. godine. To bi trebalo da prvi pogon za dehidrogenizaciju propana u Kanadi.

Da bi ga prevezli na tu lokaciju bila su potrebna 4 dana što je prouzrokovalo povremene zastoje u saobraćaju. Zajedno sa svim vozilima, ovaj “karavan” je dug 179, širok 9,5 i visok 13 metara.

1

Izvor: novi.ba

 

LEAVE A REPLY