Ruski predsjednik Vladimir Putin danas dolazi u zvaničnu posjetu Beogradu gdje će razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nije poznata tačna satnica dočeka predsjednika Ruske Federacije na Aerodromu „Nikola Tesla“, ali se zna da poslije toga slijedi ceremonija polaganja vijenaca na Groblju oslobodilaca Beograda i Crvenoarmejcu.

putin-nsl

U 12.45 biće upriličena ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, a u 13.05 sastanak u užem formatu Vučića i Putina. Za 14.05 planiran je plenarni sastanak delegacija Srbije i Rusije, a u 15.00 ceremonija razmjene potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsjednika.

000-dv2167744

U 15.15 Putin će uručiti orden Aleksandra Nevskog Vučiću , a u 15.20 planirane su izjave za medije dvojice predsjednika, te na koncu od 18.15-18.45 obilazak Hrama Svetog Save.

dodik-epa-1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u Beograd ide u privatnom aranžmanu, jer za susret s Putinom nije dobio suglasnost Željka Komšića i Šefika Džaferovića, pa će njegov susret s Putinom, diplomatskim rječnikom rečeno, biti na “marginama”.

putin-dodik

To će svakako biti diplomatski presedan, jer do sad nije zabilježeno da predsjednik jedne države ide u drugu državu dočekati predsjednika treće tržave u privatnom aranžmanu.

Izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY