Čišćenje kože od mitesera trebalo bi postati vaša rutina. Riješiti ih se možete u samo nekoliko koraka i to bez da trošiti novac i vrijeme na odlaske dermatologu.

m

Prije bilo kakvog čišćenja kože, lice valja oprati u čistoj vodi. Nakon toga ”naparite” lice,  i poslije 5 minuta operite lice mlakom vodom.

m1

Tada napravite smjesu od sode bikarbone i vode. Nanesite smjesu na područja na kojima imate najviše mitesera. Masirajte 3 do 5 minuta, potom ponovno isperite lice.

mm

Nakon toga razbijte jedno jaje. Odvojite žumanjak od bjelanjka pa bjelanjak nanesite na dio kože koji želite očistiti. Zalijepite komadić toalet papira, pa kada se sve osuši, skinite papir koji će povući svu prljavštinu iz prišteva.

Ne znate kako preboljeti razvod? Jennifer Aniston ZNA i rado to dijeli sa VAMA

Razveli ste se ili ste ipak na granici da to uradite ali se bojite kako ćete preboljeti? Glumica Jennifer Aniston otkrila je kako se ona borila protiv depresije poslije razvoda. Naime ona se razvela od drugog muža, glumca Justina Therouxa zbog čega je posljednjih mjeseci prošla kroz veoma buran period. Glumica je nakon razvoda bila pod velikim stresom, a svemu su dodatno “pomogli” mediji koji su konstantno izvještavali o svakom detalju njihovog braka, pa i raskida, što je dodatno povećalo pritisak na samu glumicu. Kako bi se oslobodila velikog pritiska i stresa, glumica je odlučila posjetiti psihologa koji joj je pomogao da se terapijama izbori sa teškim mislima i osjećanjima koja su je opterećivala.

Image result for Jennifer Aniston

 

ODLAZAK PSIHOLOGU JE OK

-Potrebno je mnogo terapije, ali definitivno na kraju se sve izliječi i prebrodi- izjavila je Aniston.

Obzirom da je ovo za Jennifer drugi razvod, situacija je utoliko bila teža, a slavna glumica ističe kako je u ovakvim trenucima najbitnije brinuti i misliti o sebi. Aniston se prije nekoliko godina razvela od glumca Brada Pitta, a period nakon toga za nju je bio jako težak budući da je njena tadašnja terapeutkinja preminula, pa je Aniston zbog toga bila još više očajna.

Image result for Jennifer Aniston
POSVETITE SE SEBI 

Nakon razvoda glumica se posvetila svojoj karijeri i radila je uglavnom ono što želi. Ipsunjavala je svoje želje i upoznavala samu sebe. Jennifer se nakon svega uspjela oporaviti i težak period ostaviti iza sebe, pa se može reći kako njeni recepti nakon razvoda mogu biti od pomoći i drugima koji prolaze kroz sličnu životnu situaciju.

Izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY