Lider radikala Vojislav Šešelj jutros je operisan u Institutu za kardiovaskularne bolesti na Dedinju, saznaje Kurir.

U pitanju je operacija srca. Njemu je, kako se nezvanično saznaje, ugrađen novi pejsmejker.

seselj-0

– Ugrađen mi je kardioverter defibrilator. U stvari, promijenjen je stari, koji mi je ugrađen u Holandiji, dok sam bio u pritvoru u Hagu. Tim aparatima valjda istekne rok trajanja, pa moraju da se promijene. Operacija je trajala oko sat i po vremena i sve je proteklo u najboljem redu. Dobro se sada osjećam, pretpostavljam da ću već sutra biti pušten na kućno liječenje – kaže za Kurir Šešelj.

vojislav-seselj-d46dfcc0f14064a2328b93834cb37ad0-view-article-new

– Držim se. Maska za kiseonik mi je na licu, zato ovako pričam! – dodao je Šešelj.

seselj

Dodik: Neću dolaziti na sjednice Predsjedništva dok se ovo pitanje ne riješi

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da postoji opstrukcija u procesu formiranja Savjeta ministara.

Dodao je da je Predsjedništvo BiH prekršilo Zakon koji se odnosi na ovo pitanje jer “Bošnjaci misle da mogu da krše zakonske regulative”.

“Zakon je prekršen jer je 15 dana nakon formiranja Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH trebalo da bude predložen predsjedavajući Savjeta ministara. Obavio sam konsultacije sa svim političkim partija i predložio da bude održana sjednica Predsjedništva i saopštimo ime. Imao sam utisak da nije sporno da to bude Zoran Tegeltija, međutim, Bošnjaci misle da mogu da krše zakon kada hoće”, rekao je Dodik novinarima, izvještava Srna.

dodik

Dodik kaže da ne vidi razlog da Predsjedištvo BiH održi sastanak o bilo kom drugom pitanju dok ovo ne bude riješeno.

“Kada me ostala dva člana Predsjedništva BiH obavijeste da su spremni da bude donesena odluka spreman sam za sjednicu, do tada nema potrebe”, kaže Dodik.

Govoreći o imenovanjima ambasadora BiH, Dodik je naveo da ih imenuje i razrješava Predsjedništvo BiH.

Ne miješamo se međusobno u Predsjedništvu BiH o ovim odlukama. Smatramo da ono što je srpska kvota pripada srpskom članu Predsjedništva BiH, a ostala dva člana samo formalno podrže i obrnuto“, rekao je Dodik.

Izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY