Hilaria Baldwin, supruga glumca Aleca Baldwina, na svom Instagram profilu objavila je intimnu fotografiju koja je napravila pravu pometnju na društvenim mrežama.

Naime, ova majka četvero djece odlučila je da svima pokaže kroz šta prolazi i pomogne i drugim ženama koje prolaze kroz isto.

1

– Želim da vam saopštim da ću najvjerovatnije doživjeti pobačaj. Oduvijek sam govorila i obećavala sebi da ću ako ponovo ostanem trudna, vijesti podijeliti sa svima odmah, pa čak i ako zbog toga budem iskusila javnu osudu. Oduvijek sam bila potpuno otvorena prema vama u vezi moje porodice, treninga, trudnoća… Tako da ne želim ni ovo da krijem od vas, baš zato što nije tako pozitivno i sjajno kao sve ostalo. Mislim da je važno pokazati istinu… Jer, moj posao je da pomognem ljudima da budu iskreni, realni i otvoreni. Neću se osjećati posramljeno i postiđeno zbog ovog iskustva. Želim da budem dio pokreta koji će skinuti stigmu sa pobačaja, da ljudi shvate da je to nešto što je normalno i što se događa. Toliko je tajanstvenosti u toku prvog tromjesečja. Za neke je možda ono i u redu, ali ja lično smatram da je vrlo iscrpljujuće. Muka mi je, umorna sam, tijelo mi se ijmenja. I ja bih trebala sada da se pravim da je sve u najboljem redu – a u suštini nije ni malo. Ne želim da se ikada pretvaram da je sve dobro. Nadam se da razumijete – napisala je ona, a onda pojasnila šta se događa sa bebom:

screenshot-2

– Dakle, evo šta se dešava: Embrion ima otkucaje srca, ali nisu snažni, i beba ne napreduje previše. Tako da ćemo čekati – a to je najteže. Toliko nepoznanica… Ali šanse su veoma, veoma male da ova trudnoća opstane. Imam potpuno povjerenje u svoju porodicu i proći ću kroz ovo, iako je putovanje teško. Blagoslovena sam svojim nevjerovatnim doktorom, mojim dragim prijateljima, porodicom… Moj suprug i moje četiri veoma zdrave bebe pomažu mi da izdržim, pokazujući mi koliko je život suštinski lijep, iako povremeno izgleda ružno. Sreća i zahvalnost koju osjećam što sam majka mojim bebama, me kao čarolijom preplave i pruže mi utjehu. Budite ljubazni u vašim komentarima. Osjećam se pomalo krhko i potrebna mi je podrška. Nadam se da sam dijeljenjem ovoga pomogla u buđenju svijesti oko ove osjetljive teme -poručila je Hilaria.

I dok su jedne majke zahvalile na ovom postu, druge su pisale kako je pretjerala i da se ne treba baš sve dijeliti na društvenim mrežama.

Šta vi mislite?

Izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY