Imam 23 godine, a moj suprug 24. Prije sedam mjeseci saznali smo da sam trudna, ali poslije početnog oduševljenja, moj muž je rekao kako želi da nazovemo bebu i sada hoću da se razvedem od njega.

Tako ukratko glasi dilema mame o kojoj sad debatuje internet. Ona je svoje pitanje iznijela na Redditu.

trudnaaaa

djevojka-place

“Zabavljali smo se godinu dana, u braku smo dvije godine a prije oko sedam mjeseci sam zatrudnila. Otvorili smo, naravno, temu imena za bebu, a pakao je počeo kada smo saznali da čekamo djevojčicu jer on želi da je nazove po svojoj bivšoj djevojci sa kojom se dugo zabavljao i koju očito nikad nije prebolio. I mi smo u vezi imali problema zbog nje sve dok se nije odselila u drugi grad. Rekao mi je da on želi da naša kćerka dobije ime po toj ženi, a meni ostavlja slobodu da drugo dijete imenujem kako god želim. Kad sam ga pitala zašto tako očajnički želi da nazove naše dijete po toj ženi, rekao mi je da to što njima veza nije uspjela ne znači da ne želi uspomenu na nju. Otad, stalno mi je u glavi razvod. Šta da radim? – pita ona.

trudna

trudna4

A odgovori forumaša su različiti. Dok većina kaže da oni to nikako ne bi trpili i nikako ne bi dozvolili da njihov partner da djetetu ime po bivšoj ljubavi, ima i onih koji je ubjeđuju da je samo “muče hormoni”.

ff

– Razvedi se i kćerki daj svoje ime, tako da mora da ga izgovori svaki put kad priča sa kćerkom. Bar bih ja tako uradila – savjetuje je jedna žena.

Izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY